Невелика стаття про заощадження коштів при використанні конденсаційних котлів фірми Cosmogas. В цій статті наведено особливості роботи конденсаціїної техніки, які дозволяють економити, а також наведено приклад реальної економії коштів за рахунок трьохкратного зменшення використання газу для опалення.
Для оцінки ефективності роботи будь-якої системи, в тому числі теплоенергетичної, використовується узагальнений фізичний показник - коефіцієнт корисної дії (ККД) – відношення величини отриманої корисної роботи (енергії) до затраченої. Остання, в свою чергу, це сума отриманої корисної роботи (енергії) і втрат, що виникають в системних процесах. Таким чином, збільшення ККД системи, а значить збільшення її економічності, можливе тільки шляхом зменшення величини невиробничих втрат, що виникають в процесі роботи системи. Саме це і є основним завданням заходів по енергозбереженню в системах опалення. Основна проблема – це виявлення ділянок найбільших втрат і вибір оптимального вирішення для зменшення цих втрат...
В статті йдеться про енергозаощаджуюче модульне опалювальне обладнання та опалювальне обладнання, яке використовує альтернативні джерела енергії, італійської фірми Cosmogas.