Виставка Mostra Convegno Expocomfort

19 квітня 2012 р.
З 27 до 30-го березня 2012 р. у Мілані у виставковому центрі Fiera Milano відбулась виставка MCE — Mostra Convegno Expocomfort, присвячена опаленню, охолдженню, кондиціюванню, а також вирішенню проблем заощадження та викристання відновлюваних джеред енергії.

Покриваючи площу в 325 тис. м², MCE вмістило понад 2100 експонентів, в тому числі 900 закордонних компаній зі збільшенням учасників, які прибули з Туреччини, Польщі, а також усіх країн Східної Європи зокрема. З іншого боку, компанії-експоненти з інших європейських країн включаючи Францію, Німеччину, Австрію та Англію тримались на тому ж рівні. На виставці було представлено всесвітню панораму найбільш інноваційних продуктів, які наявні сьогодні на ринку з точки зору енергетичної валоризації. Основна ціль MCE 2012 полягала в тому, щоб запропонувати новаторські системи і рішення для покращеня енергетичної ефективнсті будівель, сконцентрованої на цілях Європи 2020 та беручи до уваги вимоги по заощадженню енергії для високорівневої інтеграції між будівлями і котельнями. На MCE було представлено інноваційні підходи в будівництві, які включали чотири основних галузі: опалення, охолодження, енергію та воду.

Підживлена успіхом попереднього випуску, MCE 2012 ще раз представила «Percorso Efficienza & Innovazione», спеціальну ініціативу, присвячену висвітлити високотехнологічні інноваційні продукти, сконцентровані на питаннях енергетичної ефективності за сприяння кимпаній-учасників виставки.

Науковий комітет Next Energy, очолюваний Джуліано Далл-О (Giuliano Dall’О’), відібрав 117 продуктів, запропонованих 77 компаніями, серед численних інших, які брали участь в ініціативі, які вирізняються серед інших через їх передові критерії, які націлені на всі категорії відвідувачів, які були присутніми на виставці.

Крім того було відібрано список з 34 продуктів для «Verso La Classe A 2012», події, присвяченій найбільш інноваційним рішенням по проектуванню енергоефективних котелень, стимулюючи архітекторів проектувати викопродуктивні енергоефективні будівлі.

NANOSUN — AKTARUS

Подвійна труба, ізольована нанотехнологічним утеплювачем з Aerogel, товщиною всього 5 мм, теплопровідністю 0,014 Вт/м⋅К з робочими температурами від -200°C до +200°C, готова до підключення накопичувача гарячої води до сонячної панелі.

ELCO AEROTOP G — ARISTON THERMO GROUP

Високопродуктивний тепловий насос типу повітря-вода для зовнішнього встановлення. Ємкість: 7 і 10 кВт. COP 4,6 досягаєтсья за рахунок інноваційної випаровувальної котушки: тепловий обмін із повітрям із зовнішнього середовища бере переваги з розмірів (63 м²) і дуже низької поперечної швидкості.

ASKOLL ENERGY SAVING SOLAR — ASKOLL UNO

Циркуляційний насос для сонячних термосистем на основі постійного магніту. Це є інноваційний насос зі синхронною технологією, розроблений і виготовлений для застосування в системах з відновлюваною енергією. Циркуляція дозволяє покрити увесь робочий діапазон від 1,5 м до 6 м і більше. У порівнянні з традиційними насосами цей насос спживає на 80% менше електроенергії.

SLIMSOLAR — ATC SOLAR

Це є інноваційний нагрівач, який складається з сонячного колектора, виготовленого з набору вакуумних «теплових труб» загальним об’ємом у 200 л і товщиною 20 см. Його можна легко розмістити на даху без зміни профілю.

PANELLO SOLARE IBRIDO — BRANDONI SOLARE

Гібридна сонячна панель з можливістю виготовлення електроичнї та теплової енергії. Середня ефективність батареї — 15,8%, а середня потужність теплового модуля — 245 кВт.

TECS2-W — CLIMAVENETA

Охолоджувач води для використання всередині приміщень, особливостями якого є безмасловий компресор центрафужного типу, з R134a, електронно-регульованим клапаном, кожухотрубним конденсатором, кожухотрубним затовленим випарником та інноваційним компресором з магнітними підшипниками і цифровим керуванням швидкістю обертання ротора.

GAIA MAXI MSER-XIN — CLIVET

Комбіблок обігріву, охлодження та приготування санітарної води, ідеальний для застосування в житлових будинках з великим навантаженням і в зонах суворого клмату, в який входить високофективний тепловий насос (COP > 4,4) та інтегрований конденсаційний котел з ККД > 108%.

BOLLYTERM HP — CORDIVARI

Калорифер, який працює за принципом теплового насосу. Функціонування теплового насосу забезпечуєтсья використанням екологічного газу (R134), який, внаслідок його стискання і розширення, забезпечує високу продуктивність еконгомічну ефективність (COP 3,8). Тепло передається з повітря до води через конденсаційну спіраль, обгорнуту навколо баку.

HP DENS — COSMOGAS

Інтегрована система, яка складаєтсья з конденсаційного гозового котла, 200-літрового бака та теплового насосу типу повітря-вода з каналованими входом та виходом. Тепловий насос із тепловою потужністю 1,8 кВт (при зовнішній температурі повітря 10°C та температурою бака — 50°C) дозволяє виготовлення гарачої санітарної води протягом усього року забезпечуючи 50% річної потреби в поновлюваній енергії.

HPSU C308 6XV3 — DAIKIN AIR CONDITIONING ITALY

Система теплових насосів, призначена для охолодження, обігріву і виготовлення санітарної води (COP 4,13). Складаєтсья із зовнішнього блоку на 6 кВт та внутрішнього блоку, інтегрованго з 300-літровим накопичувальним баком.

BLUEHELIX PRO — FERROLI

Премікс конденсаційний котел настінного монтажу з двохфункційним теплообмінником із нержавіючої сталі AISI 316 TI.

T640BX, T620BX — FLIR COMMERCIAL SYSTEMS

Обидві камери оснащені неохолоджуваним мікроболометром, який виготовляє створює зобрження з розміром 640x480 пікселів, 5 Мп камерою та світлодіодною лампою.

Інфрачервона камера T640BX дозволяє зображати відмінності між температурами аж до 0,04°C, а також може вимірювати температури аж до +650°C.

RUBINETTO ELETTRONICO — GEBERIT MARKETING E DISTRIBUZIONE SA

Кран з інфрачервоним датчиком укомплектований акумуляторними батареями, які заряджаютсья від потоку води.