Міжнародна спеціалізована виставка «Комфорт-2010»

27 лютого 2010 р.
24–26 лютого у приміщенні львівського виставкового центру «LEMBERG» відбулася міжнародна спеціалізована виставка «Комфорт-2010»

За сприяння Львівської торгово-промислової палати і видавництва «ЕКОінформ» 24–26 лютого у приміщенні львівського виставкового центру «LEMBERG» відбулася міжнародна спеціалізована виставка «Комфорт-2010». Тематика виставки – опалення, водопостачання, акліматизація, енергозбереження – з кожним роком стає актуальнішою для розвитку і вдосконалення економіки нашої держави. Зміна клімату, вичерпність і здорожчання традиційних видів палива, економічна криза – все це змушує людство шукати нові види енергії та нові шляхи зменшення енергоспоживання.

27 лютого 2010 р. Львівська Торгово-промислова палата

Енергоефективність у промисловості та пасивний будинок у житлово-комунальному господарстві – основні напрями розвитку технологій на сучасному етапі. Мінімізація споживання енергії нашими будинками вигідна кожному з нас, адже ціни на енергоносії з часом зростають і зростатимуть надалі. Саме цей актуальний перспективний напрям і представлений на цьогорічній виставці «Комфорт-2010».

Нові можливості відкривають нові горизонти: вже стала стандартом система теплопостачання з використанням сонячних колекторів (це демонструє переважна більшість учасників), теплові помпи переважають в експозиції над традиційними котлами, рекуперація тепла успішно конкурує з традиційними вентиляційними системами.

Про ефективність роботи виставки свідчить те, що переважна більшість експонентів беруть участь у її роботі не вперше. Серед них – знане на львівському ринку підприємство «Берлин», яке вкотре продемонструвало нові пропозиції для систем опалення та водопостачання. Одна з таких пропозицій – продукція компанії СOSMOGAS – світового лідера у виробництві опалювальної техніки. Це підприємство вже понад 40 років проектує, розробляє та виготовляє продукцію найвищої якості для опалення і вентиляції (акліматизації).

У рамках виставки традиційно відбулися ХІІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Екологія. Економія. Комфорт» та ІV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології мінімізації енергоспоживання. Відновлювані джерела енергії . Екологічні й економічні аспекти пасивного будівництва» та круглий стіл на тему «Шляхи впровадження енергоефективних технологій в Україні».

Політичні негаразди й економічна криза боляче вдарили по підприємцях, тому виставка була не такою масштабною, як зазвичай. Але, напевно, це той випадок, коли кількість переростає у якість, і на виставці «Комфорт-2010» львів’яни та гості міста мали змогу побачити найсильніших, які пропонують найвигідніші та найсучасніші комерційні пропозиції.